Letter to my future husband

Nu pot scrie despre tine, cuvintele mi-s seci și neputincioase, se împleticesc timide în gânduri mari și sentimente copleșitoare. Nu credeam că mai există oameni ca tine. Nu credeam că inima mea se poate deschide într-atât încât să-mi înghită tot corpul. Și mi-e ciudă. Mi-e ciudă pe mine. Mi-e ciudă că nu știu ce să-ți mai ofer și cum să-ți arăt Cine ești pentru mine. Cum mi-ai vindecat inima, mi-ai învelit trupul și dat sens vieții. Cum mi-ai mângâiat răni vechi și m-ai ridicat din cele mai negre timpuri. Cum ai crezut în mine și mi-ai oferit soarele când nu meritam nici măcar o lumânare. Te iubesc atât de mult și de altruist, încât dacă mi-ai spune că fericirea ta nu stă lângă mine, te-aș lăsa să pleci cu sufletul împăcat și m-aș ruga pentru tine în continuare în fiecare zi, plângând în singurătate în fiecare noapte. Nu mi-aș mai alege pe nimeni niciodată. Nu ar mai avea farmec sau rost, nu ți s-ar ridica nimeni nici până la vârful degetelor de la picioare. 

Pentru că în ochii tăi galbeni stă liniștea mea, iar în zâmbetu-ți, siguranța. Nu vreau copii decât dacă sunt ai tai. Să-ți semene harnici și blânzi și buni, să crească în Dumnezeu și în brațele tale. Eu am crescut în brațele tale. Am devenit femeie lângă și pentru tine. Sunt pregătită pentru tot ce ne va aduce viața pentru că știu că pentru tine aș face absolut orice. Sper să înțelegi acum măcar un sfert din cine ești în ochii mei și cât de puternic simt să am grijă de tine mai presus decât orice. Aș muta munții să te protejez, să te susțin, să te ajut în orice îți mângâie inima și te face fericit. Aș vrea să intru în tine, să locuiesc acolo, să văd soarele prin ochii tăi și să-ți simt venele pulsând. Aș vrea ca îmbrățișarea mea să te învelească într-un scut de-a pururi protector ca să nu simți vreodată durere sau tristețe. Aș vrea să simt eu toate durerile în locul tău, să nu-ți mai fie greu sau frig vreodată. Aș vrea să rămân însărcinată cu dragostea ta și s-o port mândră de mână pe stradă. Aș vrea să-ți fiu familie, soție, iubită, mamă, prietenă și soră, alinare și mândrie, speranță și mângâiere, siguranță și protecție. Aș vrea să fii ultimul om pe care îl văd când mor și să ne reîntâlnim în eternitate ca două lumini sfinte ce nu s-au uitat niciodată. Aș vrea să trecem cu brio de mână prin toate și să-ți ofer întreaga mea viață. Primește-o te rog, om bun și drag, ți-o dau Ție. 

Îți mai dau o pereche de ochi verzui în care să-ți oglindești zilnic frumusețea și care să plângă în locul tău când e prea mult sau prea greu. Îți mai ofer două mâini să te mângâie în noapte și să te ajute în zi. Două brațe să-ți poarte copiii, grijile și speranțele. Și două picioare care să-ți bată cărarea înainte prin viață. Și o burtică să-ți crești copiii în sânul și sărutarea mea. Îți mai dau două buze să te aline cu sărutări și cuvinte de mângâiere. Și după ce ți-am dat tot trupul meu, vreau să-ți ofer și ce am mai de preț, sufletul și mintea mea. Sufletul să te călăuzească în viață și moarte, și mintea să-ți lumineze pașii. Îți mai dau puterea mea să poți duce orice, credința mea și iubirea față de Dumnezeu să te bucuri de binecuvântările și grija Lui. Îți mai dau familia mea să te înconjoare cu drag și susținere, casa mea să-ți fie cămin, lăcaș, siguranță și adăpost. Îți dau aura mea să te învelească și o iubire sfântă ce nu te va părăsi vreodată. Mă ofer toată ție aici și acum de-a pururi și nu mi-e teamă de nimic, decât să mai trăiesc vreodată fără tine. 

Îți mulțumesc că îmi ești preot și soldat, soț și tătic, frate și prieten, alinare și putere, îți mulțumesc că ești cald și bun, tandru și înțelept. Îți mulțumesc că mă motivezi, că mă mângâi, că mă protejezi și ajuți. Îți mulțumesc că ai stat neclintit când ne-a lovit viața. Îți mulțumesc că mi-ai oferit încredere și lumină, trecutul și viitorul tău. Că mi-ai oferit un loc cald în inima ta și o promisiune pe viață. Îți mulțumesc că te uiți la mine ca și cum n-ar mai exista nimeni pe lumea asta în afară de noi. Îți mulțumesc că mă vrei fericită, că ești cel mai frumos om pe care l-am cunoscut vreodată și că ești al meu. Îți mulțumesc pentru curaj, pentru eforturi, pentru cadouri și flori, nopți calde și săruturi infinite. Îți mulțumesc că mă faci să mă simt norocoasă, puternică și binecuvântată în fiecare sfântă zi de când sunt a ta. Îți mulțumesc că m-ai ales pe mine și nu pe alta, că mi-am găsit locul și liniștea, că L-am regăsit pe Dumnezeu în tine și că am iubit cu adevărat. 


		                          Cu veșnică recunoștință și solemn jurământ de dragoste și fidelitate,
                                                                                       A.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s